Friday, August 15, 2008

Still takleh blah

It was a very hot day. Mark my words, it was hotter than me. Period.


My friend and I were walking to a gerai nasik campur just beside "Candles" Restaurant, until I discovered a stall, which was selling drinks and guava fruit. It came to me as a shock coz I never knew that stall existed.


Dengan badan tengah panas, ditambah hari yang panas giler, aku terus menyimpang jauh dari jalan kebenaran buat sementara waktu. Nak beli air kot.


Me: Akak, air yang ni satu.


Her: Ok..[Prepares the drink]


Me: Actually ni air ape?


Her: Air jambu batu.


Friend: Hehehe...aku ade statement nak laha ko nih...nanti la dulu....


[Bila dah jauh sikit dari stall tu.]


Me: Dikatakan ade statement... Nak gak dgr...


Friend: Aku tak leh blah tgk ko tadi time jumpa stall tu.


Me: Nape?


Friend: Gaya ko terkejut terjumpa stall tu cam gaya ko jumpa tuhan jer..[melakonkan balik] Mak aih! Kedai air!


Me: ?????!!!!!! Gila Lahanat statement ko....Kene panah petir saje je.......Aku tak ajar ko wat statement tempah neraka camtu dow.......


11 comments:

irma-ain ibrahim said...

hahaha.
ayat sorg2 baikkkk punya lah.. :p

Diyana said...

I know how you feel in a different way.

One time I was in teh faculty waiting for my class. I saw my senior and said hi to her. I told her to kirim salam to her boyfriend. She pointed to my direction and I looked. I was shocked because he was near me the whole time.

Gila tak leh blah

S O U L - O said...

haha.
betul2 tragik pula cita kmu ni
hehehe

pana_toma said...

hai safwan!
i know u always make sudden expression..hahaha
let it be..ak tau kamu sgt haus mase tu..

safwan said...

to irma: hahahha.....

to diyana: hahahaha....

to taufik: agak tragik gak la.....sampai jus jambu batu tu pon tak dapat ilangkan dahaga time tu...
huhu

to panatoma: ya...my sudden expressions kadang2 macam haram....hahaha

kayNe said...

hahaha
macm jumpe tuhan

ur face mustve looked gile terkudat eh?

safwan said...

agak terkudat gak la...

nyaris nak sujud syukur dah time jumpe kedai tu...huhuhuhuhu

Azie Nazri said...

yeaa, i know. terkejut gak tengok ada gerai baru kat situ.

suka lintas jauh2 sebab takut tertempted nak belik jambu tiap ari. :(

safwan said...

beli je kalo da nak sangat....
nnt kempunan....

huhuhuhu

ims4eva said...

Can imagine that.

pseudone said...

can imagine that,,that is you~~ hehe