Thursday, October 29, 2009

Writing anxiety buat aku buat kerja gila

Writing anxity tu tajuk research proposal aku. Mungkin tukar, mungkin tak tukar.

Submit esok ok.

Tapi baru buat setakat research problem statement. suku chapter 1. Lagi 3 chapter, baru setel. Nasib baik takyah construct questionnaire. Ambik yang dah buat.

Cam haram kan?

And the cherry on top of the icing is that my lecturer wants to see chapter 1 by 4 o' clock.

TODAY.

Real brilliant kan Safwan?

Tapi yang suweynya, tengah2 anxious nak buat benda alah ni tetiba ilham lain datang. Bodoh betul.

Baca je la poem kat bawah.


******************************


Aku tak perlukan teman wanita.

Aku tak perlukan kata-kata manja.
Tak perlu aku tahu aku disayangi setinggi mana.
Tak peduli pun aku tentang betapa rindunya si dia,
merepek itu semua.
Duniawi semata.

Tak kuasa aku jaga hatinya.
Tak guna aku setia padanya.
Tak ingin bebasnya aku dipenjara.
Buang masa, buang duit bermain permainan cinta.

Haish....

Tapi kan Safwan,
Tak perlu diri sendiri di tipu...

Sebenarnya dalam hati, aku ingin rasa di rindu
Aku perlu ingin diperlu
Kadangkala teringin dipanggil "OH KEKANDA!"
Mungkin keluar sama - sama bila ada masa.

Hai...
Cinta oh cinta..
Tak hidup aku dengan kau,
Tak hidup aku tanpa kau.

10 comments:

Anonymous said...

nice one bro.. aku rasa ko memang perlu seorang awek.. sian ko.. =D

-Adil

gNoLa miDen said...

Weyh~!!! Ganbatte~!!! Aku percaya satu hari ko akan menemui cinta sejati ko...huhu...tp igt,women are not easy to handle...klu x,ko akan berakhir mcm aku,patah hati,tawar hati,heartless segala...deym~!!! huhuhu....

qieynah said...

jangan dekat ckap midin, xsmua perempuan leceh, go n keep up a good effort, aku pcaya kalu mu kurus sket then semat2 sket, mesti awek idaman mu tu nk ke mu.

S.H.A.Z.A. said...

best ar p0em hang..ske!

Diyana said...

Doa banyak-banyak Safwan. You can do it! Go Safwan!

And all the best in your finals ^_^

Indescentdecendant said...

jia you!!!!

safwan said...

to adil: kan?

to midin: kesedihan tu kadang2 yg buat kita lelaki..(albus dumbledore, buku 5)

to kinah: sapa awek idaman aku?

to shaza: thx...kalo la research proposal aku sebest poem aku...

to diyana: thx..! you too!

to jeng: jiayou!

kekda said...

jiwang laknat lu mat

HEROICzero said...

dude, find a girl... OR, bribe anyone to be ur girlfriend.. seriously..

kekda ori said...

keji ngguh pih pakai nama org..cis!