Saturday, August 14, 2010

Sebab sebab yang buat aku fikir aku akan jadi boyfriend yang sangat suck.

Aku kena admit. Walaupun aku ni single dari lahir, aku dah dapat bayangkan someday kalau aku dah berpasangan nanti, partner aku mesti stress nak mampus ngan aku. Antara penyebab stress:

1) Aku indecisive.

Tanya la kawan2 yang pernah kuar ngan aku. Aku yang ajak kuar gi dinner, tengok2 aku lak tanya diorang nak makan mana. Kalau kau mesti kau rasa nak tempeleng laju2 kan? Aku bukan apa. Kalau diorang tak cakap diorang tgh taste nak makan apa, memang aku bawak pegi candle je. Kalo tak kat candle, Nasik Lemak Ayam Besar Bas kat Uncle Jamal kat seksyen 18 depan Giant tu. Aku laju je. diorang la nak makan ke tak kedai tepi longkang.


2) Aku tak suka cakap I love you depan2 dia.

Contrary to your belief, walaupun aku ni ting tong dan nampak cam tak malu gila, aku bila depan ngan orang yang aku suka jadi sangat la pemalu. Nak cakap tiga patah perkataan tu pun macam azab gila. Tapi itu tak bermakna aku tak suka dia. Untuk meluah kan perasaan terbuku tu, aku selalu tulis kat blog. So dia tau dia disayangi, and orang tau aku tgh menyayangi. chewah.


3)Aku tak akan pegang tangan dia.

Bukan tangan je, satu badan lah. Muka pun tak. Aku dapat bayangkan betapa tak syoknya relationship kalo tak pegang tangan. Bayangkan la tgk movie jiwang2 tapi tak bagi dia landing kepala kat bahu aku. Tengah2 jalan2 kat mall tak pegang tangan. Tengah nangis cerita problem aku tak kesat air mata dia. Apa lagi ek physical contact yang selalu couples buat? Dia bole abaikan semuanya sebab memang takde nye aku nak pegang pegang. Dia eksiden dah nak mampus baru la aku akan dukung bawak masuk kete pegi hospital. (read: situasi darurat.)

Aku ni bukan la alim sangat. Al-Quran kat umah aku ni dah berhabuk dah lama tak bukak. Solat pun weekend mesti miss subuh. Puasa tak pernah miss tapi dosa buat jugak. Macam puasa tahan lapar dahaga je.Tapi kalau bab pergaulan memang aku nak jaga. Selagi belum halal memang aku tak pegang.


4)Aku sangat malas text dan call. Oh Ym sekali.

Tak tahu kenapa. Analisis tujuan penggunaan Irfan menunjukkan aku selalu guna Irfan bila nak ajak keluar, nak tanya kat mana bila tengah keluar sebab terpisah, nak tanya pasal esaimen kat Billy James, call mak bapak. tu pun jarang2. Aku lagi prefer jumpa depan2. Lagi best kan? Bole gurau2 tengok dia gelak. Lagi puas. Setakat baca "LOL" je kat msg apa barang. Lagi satu, kalo jumpa meaning lagi clear. Ayat dalam text bole baca dengan macam macam intonasi. semua bawak makna lain. nak tengok?

"Awak, jom main."

Kalau kau baca dengan intonasi suci, mesti kau laju2 amek papan chess terus jumpa awek kau, main kat taman. tapi kalau kau baca dengan intonasi pervert mesti kau singgah 7 eleven beli kondom.


5) Aku sangat berahsia.

Bak kata Albus Dumbledore, "I don't like to keep my eggs in one basket."


6) Aku perlukan masa sendiri.

Kalo nak hari2 berkepit mampus la weh. Hidup aku tak berkiblatkan dia. (Tu dia anak2, stetment Kamikaze nama dia.)

Bukan apa, aku kalau hari hari berkepit nanti bosan kot. Tak sempat nak rindu dah ajak jumpa. Cuba kau try dengan partner kau. satu minggu tak jumpa, tak text, tak call. Mesti lagi best sebab banyak benda nak cerita.


Ini lah antara2 sebab yang aku rasa aku akan jadi boyfriend yang sangat suck. Tapi aku yakin aku bole jadi hubby yang sangat sweet. Mesti bahagia lah sampai mampus. Tak percaya? Meh kahwin ngan aku.


10 comments:

HEROICzero said...
This comment has been removed by the author.
HEROICzero said...

awak, jom main.







































.......







































Ah, salah send mesej.

Safwan, mintak tolong foward. kat Maria Ozawa.








































Thanks.









































Salam Ramadhan.

missyonne said...

hahahahahhaahhahahaahaa

safwan said...

Adil: beach. space taknak panjang plak kan?

Bukan kau ada no tepon dia ke? aritu kan ko mintak kat dia time dia datang msia.

teddy: ahhahaha

adilalalalathetroubleblogger said...

not anyway,u r gonna find out how sucks u r if u have a galfren kan,,but sure, ada je org nak boprend tabiat mcm ko kan,,u never know..

axer713 said...

Awek yg freaky and wild - awk mmg suck !!! Hmmph!!!

Awek yg biase2 je - Awk ok je... I guess

Awek yg sopan bin baik - Awk ni idaman hati sy...

Pilih la ko nak jadik bf awek yg mane...??? hahaha...

safwan said...

azim: sopan bin baik? kau nak cakap aku gay ke? cibai. hahaha

axer713 said...

hehehe ala... ade spelling error skit disitu... so buat la pilihan...

Diyana said...

Maybe I should start blogging on why I make a lame and scary girlfriend. Cause, I think I do have the making to be a lame and scary one.

S.H.A.Z.A. said...

saya pun sama dengan anda. kecuali nombor 4. :)