Thursday, September 3, 2009

Ada lagi ke?

Kali ni nak post jiwang sket bole? Sori la kalo korang tak faham. Just untuk aku luahkan perasaan. And korang tak marah kan kalo aku tulis bahasa melayu? jiwa terlalu kacau nak buat Code-switching pegi English.

************************

Pukul 4

Keadaan jiwa - Kacau, tapi tak berapa kacau.

Jalan jalan pegi Bukit Raja sorang sorang sambil dengar mp3. Baru beli mp3 transmitter untuk kereta. jolok benda alah tu kat cigarette lighter, pastu jolok pendrive isi lagu kat benda alah tu, nanti bole play lagu macam2.

Lagu yang keluar: Broery marantika - biar bulan bicara

Layan je la labu.....


Pukul 5.30

Keadaan jiwa - kurang kacau.

Lagu yang keluar: Kris Allen

tengah on the way balik. Jalan jam teruk kat seksyen 7 depan restoran khulafa'. sampai satu u turn, terperasan seorang hot chick dalam kereta bersama lelaki muka so-so. diorang kat u turn, aku kat jalan utama. memang sah sah aku tak bagi can even tengah tengah jam.

so diorang dapat lepas daripada u turn tu, pastu dok kat belakang aku time meredah jam tu.

Jam stand still.

5.33 petang.

Dari ekor mata aku, terperasan banyak gerakan kat rear view mirror. Rupa rupanya hot chick tu ngan lelaki muka so-so tengah cam whore.

Bila diamati, rupa rupanya Dia.

Jiwa naik kacau. Rasa marah, konfius, happy bercelaru.Lalu minda aku bermonolog.

Minda A: Fuck. Dia. Tangkal apa la ko pakai ni safwan! Sial tak habis habis!

Minda B: weh. Kata ko dah get over dia. Wei bodo, dia tu orang kata macam dinosaur ko tau tak. Makhluk pra sejarah. Dah mati tu mati la!

Aku: Shit la weh.... Lepas apa yang aku dapat, perasaan tu ada lagi ke? Pegi jauh jauh! Tu chapter lepas.

Jiwa kurang sikit kacau. GOooosFraba..

Tapi lagi satu sial muncul.
Dan dan time tu jugak,


Lagu yang keluar: Jason Mraz - Absolutely Zero.


Keadaan jiwa: Kacau bilau macam gempa bumi 9 skala ripta.

Dan sebab lagu tu buat jiwa aku makin kacau, abeh 15 hinggit aku buat beli makanan kat bazaar.

Cam sia sia je aku puasa kan?

10 comments:

HEROICzero said...

adakah jiwa kacau merupakan alasan kamu menghabiskan rm15 membeli makanan?

menarik..

hajar :: aisyah said...

safwan, ada sbb nape jiwa kacau di bulan mulia ini~ utk test tahap kesabaran yg spatutnya menggunung di dada..
:P

safwan said...

to adil:

ntah la...aksi diorg bermanja dalam keta diorg mmg buat aku jiwa kacau.

to hajar:

maybe....

Anonymous said...

aku paham ape kau rs..
aku rs ape yg kau rs..
bersabar..
mungkin ade yg lebih baik menanti kau..
believe me..

Nur Nadirah said...

Gooosssfrabaa...

Kusssssemangatt..

- no comment ;p

daruma said...

hahaha x ley bla la ko ni

kekda said...

mehlaa balik umah cepat2..
merawat hati dgn masakan mbok yg sedap2~
kuikuikui

Moja Amin™ said...

ada manusia jiwa kacau lah pulak. relax2. hahaha

Jack-O said...

err.. safwan ilek ah
xberbaloi lngsg kot ingt kt si makhluk dinosaur 2 weh

err.. btw
knpe aku cm da lame xnmpk die?
wujud lg kah manusia itu?
*musykil2*

safwan said...

to anonymous:

thx...erm maybe next time kalo komen bole taruk nama samaran ke nama manja ke...nak gak tau sapa yg bc blog ni...

to nadhirah:

hehehe....ni skandal gelap yg da lama....

to afiq:

huhuhu...

to kekda:

tu ah...tapi kalo kakak yg cantik belanja secret recipe lagi cepat jiwa kacau org ilang....:)

to moja:

dah chill dah ni..hehe

to nurul:

ntah la....da lama tak kontek...