Wednesday, August 17, 2011

Gadis misteri itu buat aku menulis kembali

ASSHOLE.

Apahal la aku salah tekan save draft niiiiiiii...... padan la aku cari entry ni kat previous entry tak jumpa2..... rupa2nya tak publish lagii.....

Wattafakkk?

Kejadian berlaku ketika 3 mingggu setelah semester berakhir. Time ni aku tengah clearkan rumah sewa seorang diri.

******************************************************************

It sure brings back old memories when I try to write this maiden entry after a long hiatus. dulu2, asal ada benda je, terus tulis, takde tunggu2 lagi dah. esaimen ke laut, janji dapat tulis. pergh.

so why lah after a long break, i write again?

it's because of a girl i barely know. i met her yesterday while i was on my way back from kl sentral to shah alam. takde buat apa apa pun sebenarnya kat kl sentral tu. ingat nak surprise visit nurshaza farah kat kinokuniya dan seksa hidup dia. paksa dia cari buku merepek repek dalam store, suruh pergi amik, and last2 tak beli.

macam haram kan plan aku?

alas, aku sampai kl sentral je dah pukul 3 setengah. mana sempat nak balik lagi, nak tengok showdown lagi.

so ended up pegi kl sentral sahaja. I haz sadnessed.

so on the way home, aku naik komuter. i was lucky enough to get a seat in the crowded komuter.

and as if the luck was beside me, aku nampak betul2 setentang dengan aku, seorang gadis yang agak.... how should i say this..... cute? lawa? jelita?

cute.

definitely.

white skin, kurus2, pendek2, pipi tembam sikit, rambut ponytail paras leher.

and the smile.

boleh buat orang jatuh hati lah. dia senyum je, mata dia ikut senyum skali. oh, mata dia. Big, brown eyes. but the special thing about her eyes was, kaler coklat dia macam clear, as if she can see through you and you can see through her.

serius aku nak je strike up a conversation dengan dia. but how lah?

how how how?

dari situ aku start baca dia punya body language, physical appearances, and her interaction.

tak semestinya betul, tapi, mampus lah.



**************************************


dia pakai baju macam mana aku nak describe aku pun tak tau. macam ni lah. bagitau aku ni fesyen apa.





cuma ada dot2 sket, lagi low cut and dia pakai tube kat dalam.

pastu dia pakai jeans, and kasut converse kaler purple.

The thing is, cara dia ikat tali kasut dia aneh. tak pernah aku jumpa.

selalu orang masukkan tali dari bawah sampai atas, pastu guna dua tali ikat kan? dia tak. dia ikat dari atas pergi ke bawah, and dia guna satu tali je, untuk ikat reben dekat only satu hujung je. aku dah puas google tak jumpa2 org ikat kasut macam dia. kalau kaki kanan, reben dekat flap belah kanan. kalau kaki kiri, reben kat flap kaki kiri. and dua dua kasut dia, ada dia lukis simbol hati dekat2 ibu jari kaki dia.

dari dress dia, aku rasa dia jenis orang yang comfortable dengan body dia. she knows she's beautiful and she's happy to show it. Confident, mungkin. Dressing dia pun menunjukkan dia ni sangat feminin. and the love symbol dekat kasut dia tu, perhaps dia jenis orang yang jiwang2 sikit. kalau dia ada akaun twitter, 90% kebarangkalian dia akan follow @thenotebook, @damnitstrue, @thelovelife, and all that jazz.

dia pakai watch kaler hitam dekat wrist kiri, tapi sangat loose dia ikat. as if boleh slide je untuk tanggalkan watch dia. so dari sini, aku deduce dia jenis orang yang cepat rimas, cepat bosan, and perhaps agak cerewet. brand watch dia pun nampak macam swatch. either swatch or odm. stylo kaw kaw. deduction: not easily pleased. status conscious, perhaps.

selain watch, dia pun pakai bracelet dekat wrist kiri dia. so right handed la kot? sebab nanti nak tulis mesti bracelet dia kacau. aku tgk telinga dia. ada tiga tindik. dua dekat dua dua cuping and satu lagi dekat tulang rawan telinga kiri dekat outer ridge belah kanan atas sikit dari telinga dia. hmmmm.......... agak kinky di situ. haha. ye lah tu.

posture duduk. boleh tak aku kata dia duduk macam lelaki sikit? dia duduk bersandar, dua kaki melunjur ke depan and ankle kaki kanan kat atas ankle kaki kiri. agak terbukak la sikit.

tiba2 kawan dia tanya something kat dia,so dia borak2 dengan kawan dia. bahasa dia guna dengan member dia tu guna aku kau aku kau. sangat contrast dengan dressing dia yg agak feminin, tapi ada boyish side sikit. i like. haha

so dari tindik, posture, dengan cara komunikasi dengan member2 dia ni, aku agak2 mesti dia ada family issue. kalau tak pun, dia membesar dengan penuh cabaran, and dia macam tabah. Anak sulung, perhaps? ye lah. harus lah tabah kalau adik beradik ngada2 tahik kuda. Nak nak kalau kau ada adik macam aku. In the words of Barney Stinson, orang2 yg ada daddy issues ni agak vulnerable, tapi dalam kes ni, it's an exception coz she's hot.

Bodoh kau Safwan. Sempat lagi quote Barney stinson.

time tu, dia pegang handphone Nokia n72. yang macam Blackberry tu. pastu dia cucuk earphone dekat henpon dia and dengar lagu. member dia tanya dia tengah dengar lagu apa. dia dengar lagu melayu apa tah. and she friggin sang the song out loud in the komuter. OMG suara dia sedap gila. bila dia borak2 suara dia macam suara Nadia MDG tapi lagi satu tone kebawah and ada bass sikit2. tapi bila dia nyanyi, suara dia macam Farihah.

Dan dan member dia sound, "Takleh nyanyi kuat lagi ke weh? orang gerabak sana tak dengar tu. hahahhaa."

Aku dalam hati cakap, "Biar la dia sund! suara dia sedap kot! aaaaa u shaadddaaaaappppp!"

So dari perangai dia yang sikit2 macam aku yang main lepas je, aku rasa dia memang awesome. Serius shit kau awesome!

Now that aku dah ada rough idea personality gadis tu, Aku harus memberanikan diri nak tegur dia.

Aku mesti! aku mesti!

Namun apakan daya...




"Stesyen Shah Alam. Shah Alam."




CRAP




Kini deduksi tinggal deduksi.

Takda cara untuk aku confirmkan apa yang aku observe itu betul atau tak.

Isk...

Seriously mystery woman, kau buat aku tak tidur malam tau tak?






"Jika di masa depan aku akan berjumpa lagi dengan dia, aku harap masa depan itu sekarang..."


6 comments:

Diyana said...

Aiyo!!!!

Dude!!!!

Tegur lah dia!!!!!

That could be your future-insya-Allah-kalau-Allah-izinkan-missus-Brother-Bear!!!!!!!

Oh well. Bunga bukan sekuntum.
(tapi berapa banyak bunga yangs ama ngan dia?)

safwan said...

diyana: tak berani lah nak tegur.. haaaiiiihhhhh

HEROICzero said...

Perfect .


*dapat kat abang , tahu la macam mana abang hero mahu kerjakan .

hi hi .

safwan said...

berapa banyak anak dara yang kau nak rosakkan siall....

haha

S.H.A.Z.A. said...

hahaha.......

Siti Mashitah Saidin said...

wow. aku baca smpai abes, insyallah ko akn temui sperti dia.